Eseménynaptár
Augusztus  2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
   
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  
Brassai Magyar TV

Vízilabda Kupa Brassóban!

30 év után ismét vízilabda Brassóban!
Hosszú évek elmúltával ismét jelen van Brassóban az a sport, amiben a nemzeti válogatott nem kis eredményekkel büszkélkedhet, Magyarországon pedig nemzeti sportként is szokták emlegetni: a vízilabda.
Örömmel tudatjuk, hogy 2010 október 28-31 között első ízben kerül sor a ‘November 15 Kupa’ nemzeti vízilabda turnéra, amit a Sportcsarnok melletti úszódában szerveztünk gyerek és ificsapatok számára.

A négy napos torna megszervezéséből a Brassói ‘WATER POLO’ Egyesület, a brassói Ifjusági és Sport Igazgatóság, a Brassó Municípiumi Sport Klub és nem utolsósorban a Brassói ‘1987 November 15’ Egyesület vette ki derekasan a részét.A torna a november 15. események megemlékezése alkalmából szervezett programoknak szerves része és a szervezők azt szeretnék, ha az évek folyamán egy hagyományos vetélkedővé nőné ki magát.

Jövőtől szeretnénk bejegyezni vetélkedőt a Román Vízilabda Szövetség éves versenynaptárába, úgy, hogy egy pár külföldi csapat bevonásával nemzetközi rangra emeljük.A torna célja az, hogy főleg a gyermekek és fiatalok sorában próbáljuk kifejleszteni a mozgás, sport iránti igényt, tudatosítani az egészséges és kiegyensúlyozott életvitel fontosságát.

A vetélkedőn nyolc csapat – 4 fővárosi, egy kolozsvári, egy nagyváradi, egy marosvásárhelyi és a brassói –  fogja összemérni tudását. Mindenki-mindenkivel alapú torna lesz, a nyertest a legtöbb mérközést megnyert csapat, illetve a gólarány függvényében fogják eldönteni. 1998-as és korábbi születésű gyermekek fognak játszani, a szabályzat pedig a RVSZ hivatalos szabályzata lesz.

A mérkőzések csütörtöktől szombatig délelőtt 9-11 óra között, délután pedig 15-17 óra között lesznek, a vasárnapi program pedig a 9-11,30 között lejátszott meccsek után a díjátadással zárul.

A szervezők őszinte reményüket fejezik ki aziránt, hogy ennek a turnénak a megszervezésével sikerül majd ismét életrehívni egy 30 éve szunnyadó sportágat a Cenk alatti városban, ugyanakkor meg egy kis színt, változatosságot is belopni a kicsik és nagyok életébe, szabadidejébe.

A csapat, a támogatók, a Brassói ‘WATER POLO’ Egyesület számít azok segítségére, akiknek módjukban áll ‘nagy dobra verni’ az ő kezdeményezéseiket, eseményeiket.
Brassói ‘WATER POLO’ Egyesület, Szöcs JózsefAz ön véleménye:

Társ oldalak:
Smart Youtube Widget
Szervezők