Eseménynaptár
Augusztus  2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
   
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  
Brassai Magyar TV

Tudósítás: színek, szimbólumok és változatos formák…A sepsiszentgyörgyi Gyárfás Jenő Amatőr Képzőművész Szövetség csoportos kiállítása nyílt meg a brassói Reménység Házban

A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház égisze alatt működő Gyárfás Jenő Amatőr Képzőművész Szövetség tagjainak második közös tárlatának adott helyet a brassói Reménység Háza.

Bevezetőt mondott Házy Bakő Eszter az egyesület elnöke, ezt követte Lázár P. Endre művelődésszervező beszámolója a csoport terveiről, kiállításairól, megvalósításairól majd Vetró B. S. András a brassói Művészeti Liceum tanára összegezte a látottakat. Az ünnepélyes megnyitó versfelolvasással és egy rövid performansszal zárult. A kiállítás február 16 – 25 között díjmentesen munkanapokon 10-15 óra között látogatható.

Gyárfás Jenő Amatőr Képzőművész Szövetség

A Gy.J.A.K.Sz. tagjai között egyaránt megtalálható idős és fiatal műkedvelő, akiknek kikapcsolódást nyújt az alkotás öröme, a legkülönfélébb technikák és kifejezésmódok segítségével, melyek között egyaránt megtalálhatók, a nemezképek, a fa szobrok, a festett kerámia tál és korsó, a fém féldombormű, az olaj, akvarell tájképek, faluképek, a grafikák, a textil képek, mandalák és a nonfiguratív alkotások.

A kiállítás ugyan heterogén ami a technikákat, stílusokat illeti, de pont ezáltal ad egy sokszínű lenyomatot a körülöttünk létező világról, örömeinkről, problémáinkról, tükröz nyugodtságokat és feszültségeket az alkotók egyéni világlátásán keresztül.

A 2012 –es csoportos tárlat résztvevői: Antal Sára, Cotoara Aurelia Aranka, Fábián Gizella, Fadgyas Tibor, Feldes Mária, Gaál Margit, Gál István, Gyenge Gabriella, Gyimesi Nagy András, Kese Terézia, Máthé Rétyi Veronika, Nagy József Etele, Papp Mihály, Para Mária, Popovici Éva, Ravasz Erzsébet, Szász Vasilica, Szentpály Kovács István, Stancu Margit, Tamás Erika, Virág Mária Krisztina, Zoltán Anne Marie, Zoltán Sándor.

Támogatók és médiapartnerek:

Reménység háza, Apáczai Csere János Közművelődési Egyesület

hiresiroda.ro , kezdiinfo.ro, szék-helyek.ro, Brassói Lapok, Hírmondó, Székely Újság,   Háromszék napilap

 Az ön véleménye:

Társ oldalak:
Smart Youtube Widget
Szervezők