Eseménynaptár
Augusztus  2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
   
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  
Brassai Magyar TV

Tudósítás: Képzőművészeti látlelet Brassóból (Erdővidéki Közművelődési Napok)

A húszadik alkalommal megszervezett Erdővidéki Közművelődési Napokat a Gaál Mózes Közművelődési Egyesület elnöke, Demeter László nyitotta meg tegnap este.

Mint mondotta, az esztendőről esztendőre bővülő esemény elérte célját, hiszen nemcsak Barót, hanem a régió leg­eldugottabb településeire, sőt, a történelmileg Erdővidékhez tartozó Olton túl lakók számára is sikerült közérdeklődésre számot tartó programot szervezniük. A rendezvény zárómomentumaként kiosztandó Erdővidék kultúrájáért-díjról pedig úgy vélekedett, hála Istennek, bővelkedünk olyan emberekben, akik a kultúra terjesztéséért sokat tettek, így minden esztendőben nehéz kiválasztaniuk azt, akinek odaítélhetik az elismerést.
Hoff­mann Edit muzeológus négy brassói képzőművészt, az édesapja révén erdővidéki Dimény Andrást, Tomos Tündét, Sipos Gaudi Tündét és Vetró B. S. Andrást ajánlotta az ünneplő közönség figyelmébe. A brassói Hans Mattis Teutsch Líceum tanára, Dimény András szakértőként méltatta fiatal kollégái művészetét. Mint mondotta, a ma alkotóit nem mindenhol értik meg, de bízik abban, Baróton többségben lesznek az empátiával megáldott látogatók, akiknek örömet fog szerezni a tárlat. Az est utolsó momentumaként a baróti Szőcs Dénes gitáron játszott.
Demeter László, Sipos Gaudi Tünde és Dimény András. A szerző felvétele
Demeter László, Sipos Gaudi Tünde és Dimény András (Vetró B. S. András felvétele)

 Az ön véleménye:

Társ oldalak:
Smart Youtube Widget
Szervezők