Eseménynaptár
Augusztus  2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
   
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  
Brassai Magyar TV

Tudósítás: GYERMEKNAPI RAJZVERSENY

A brassói Szépművészeti Múzeumban pénteken, június elsején, került sor a gyermeknapi rajzversenyre beküldött rajzok kiállítására és díjazására. Megnyító beszédében Bartha Árpád képzőművész, a Múzeum igazgatója elmondta, hogy az idén 13 brassói iskolából 309 rajzot küldtek be az V – VII osztályos diákok. A pártatlan zsüri ebből 185 rajzot érdemesített  kiállításra és a következőket díjazta:
Első díjban részesült Trufin Adelina, a 11- es számú Általános Iskola VI B osztályos tanulója, rajztanárnője: Adela Boboc.
Második díjat kapott Barabás Tamás, a 15-ös számú Általános Iskola VI C osztályos tanulója, rajztanárnője: Ábrahám Imola.
Harmadik díjas lett Jurca Andra Iulia, a 6-os számú Általános Iskola VII A osztályos tanulója, rajztanárnője: Mogos Susana.
Dícséretben részesültek: Teleanu Alexandru, a Honterus Liceum V C osztályos tanulója, rajztanárnője: Gliga Ioana; Parpalea Bianca VI B és Bostiog Adina VI B osztályos tanulók, mindketten a 11-es számú Általános Iskolából.
A Brassai Társaság pénzjutalmát Héjja Gyula elnök adta át a díjazottaknak, az első helyezettnek háromszáz lejt, a másodiknak százötven lejt, a harmadiknak száz lejt, a dícséretet kapottaknak pedig egyenként ötven lejt.
Az Y – Mens Club szép érméket adományozott a nyerteseknek.
Örvendetes, hogy hagyományossá vált ez a gyermeknapi rajzverseny. Az idén már a tizenkettedik rendezvényre került sor a Szépművészeti Múzeum és a Brassai Társaság közös szervezésében. Ezúttal is kellemes látványt nyújtottak a szivárvány minden színében pompázó gyerekrajzok.Az ön véleménye:

Társ oldalak:
Smart Youtube Widget
Szervezők