Eseménynaptár
Augusztus  2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
   
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  
Brassai Magyar TV

Rajzverseny: Szent Anna tó legendája

A brassói 15- ös Általános Gimnázium diákújsága és a Dominó Iskolaegyesület megyei rajzpályázatot hirdet „Szent Anna-tó legendája” címmel felkészítő, I., II., III. és IV.-osztályos magyar anyanyelvű diákok részére.

A Szent Anna-tó legenda illusztrációi rajzverseny célja, hogy betekintést nyerjünk a gyerekek gondolatvilágába, megtudjuk, hogyan látják, oldják meg, hogyan gondolkodnak róla. A pályázat lehetőséget nyújt a gyermekek fantáziájának kibontakozására, helyet ad ennek bemutatására és díjazza a legötletesebb, legtehetségesebb, legsikeresebb rajzokat, festményeket, kollázsokat.

Az iskolai tantervben is feltüntetett,  közismert Szent Anna-tó legenda, mondák, legendák gyűjteménye, melyek a kulturális- és a földrajzi ismereteket összekapcsolva, átfogó képet adnak az egyes történelmi időkről, az adott kor népszokásairól, gondolkodásmódjáról, eszmeiségéről. Nemzetünk azon történetei, melyek őrzik népünk kollektív tapasztalatait, archetípusait, illetve alapvető erkölcsi normákat, kategóriákat sugallnak.

A pályázatra várjuk a legenda képi feldolgozását tartalmazó rajzot, festményt. A beérkező alkotások 3 hét időtartamú kiállítás keretében kerülnek bemutatásra a 15-ös Általános Gimnázium folyosóin és osztálytermeiben.

A beérkező műveket korosztály szerint csoportosítjuk és díjazzuk, (0-IV osztály) I, II, III díjat, valamint a Domino Iskolaegyesület jóvoltából 3 különdíjat hirdetünk meg.

Minden díjazottat és pályázót, szülőt, pedagógust és érdeklődőt szeretettel várunk a díjátadó ünnepségre és kiállítás megnyitóra, melyet Az iskola másképp projekt keretében ÁPRILIS 11.-én, délben 12:00 órától szervezünk meg a  15-ös iskola B épületében, az elsőemeleti VI. osztály termében.

Benevezés / A munkákról

            A pályázat általános iskolás diákoknak (0-IV. osztály) szól. A rajz témája a Szent Anna-tó legendából  választott jelenet. Minden tehnika megengedett (színesceruza, zsírkréta, vízfesték, tempera, kollázs, filc, tustinta, pác, vegyes tehnika, linometszet, stb).

A alkotásokat A4 – A3 -as méretben kérjük beküldeni vagy személyesen leadni az

alábbi címen: 15-ös iskola B épületében (magyar tagozaton):

Scoala Gimnaziala nr 15., Brasov, Str: Plevnei nr 2, cod.500187

A rajz hátoldalán olvashatóan kérjük feltüntetni:

A rajzot készítő gyermek nevét, életkorát, A gyermek osztályát, iskola nevét, települést.A rajzot beküldő szülő vagy pedagógus nevét és elérhetőségét (telefonszám, e-mail cím), továbbá aláírását, mellyel igazolja, hogy a rajzot a feltüntetett gyermek készítette.

Egy borítékban több alkotás is beküldhető. Egy gyermek 2 alkotással pályázhat.A beküldött rajzokat nem áll módunkban visszaküldeni mivel ezeket ki fogjuk állítani és a díjazottakat le fogjuk közölni a Sulifirka diáklapban valamint a Brassói Lapokban .

A pályázók:

Elemi  osztályos Brassó megyei magyar tagozaton járó diákok.(előkészítő, I.,II.,III.,IV.o.)

A munkák benyújtási határideje:

2014. április 8.

Díjazás, eredményhirdetés:

A legtöbb pontot elnyerő I, II, III alkotás díjban részesül. Ezenkívül különdíjak is lesznek.Az eredményeket  a Sulifirka diákújságban,valamint a Brassói Lapokban és a Domino facebook oldalán hirdetjük ki.A nyerteseket személyesen értesítjük.

A kiválasztott nyertes rajzok Az iskola másképp projeknek szánt hét keretén belül lesznek megtekinthetőek .

A beérkezett többi (nem nyertes) alkotás mappa formájában lapozható végig.

A pályázattal kapcsolatban bővebb tájékoztatás kérhető  Ferencz-Nagy Mária és Szász Edit  tanítónőknél, valamint a 0742-127765, 0742-127765, o747-o11974 mobil számokon.

Zsűri tagok:

  • Ábrahám Imola – grafikus, az Áprily Lajos Főgimnázium tanára
  • Vetró B. Sebestyén András – grafikus , a Hans Mattis Teutsch Művészeti Líceum tanára

 Forrás:

http://egyszervolt.hu/anim/szent-anna-to.html

http://hu.wikipedia.org/wiki/Szent_Anna-t%C3%B3

 

 

 Az ön véleménye:

Társ oldalak:
Smart Youtube Widget
Szervezők