Eseménynaptár
Augusztus  2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
   
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  
Brassai Magyar TV

Nyitott műhelyek Erdélyben

Az Erdélyi Kézmíves Céh Egyesület régi terve valósul meg azzal a kiadvánnyal, amely idén májusban kerül nyomtatásra és amelynek célja egy többnyelvű katalógusban szerepeltetni mindazon mesterembereket, akiknek lehetőségük van látogatókat is fogadni műhelyeikben, rövid mesterségbemutatóval vagy akár többnapos tanfolyamokkal, mint szolgáltatással egészítve ki jövedelmüket, maradandó élményekkel gazdagítva a turistákat, népszerűsítve a hagyományos módszerekkel készült termékeket.

A Nyitott műhelyek Erdélyben című katalógusban való megjelenéshez nem kell mást tennie, mint kitölteni egy egyszerű űrlapot, és legkésőbb Április 10-ig elküldeni legalább öt termékfotót és egy portréfotót lehetőleg munka közben.

A honlapunkon is külön oldalon megjelenő KÉZMŰVES KATALÓGUSBA bárki beiratkozhat, viszont a nyomtatott verzióban, amely románul, magyarul, anglul, franciául és németül tájékoztat és amelyet minden fontosabb turisztikai cégnek eljuttatunk Európában, csak azokat a mestereket szerepeltetjük, akik az űrlapon bejelölik, hogy fogadnak látogatókat is.

Ezzel a kiadvánnyal reményeink szerint kb. 100-200 erdélyi kézműves műhelyt vezetünk be a nemzetközi turisztikai vérkeringésbe, hozzásegítve azok működtetőit ahhoz, hogy egyrészt a mesterségbemutatókkal, másrészt a helyben, a kapun belül eladott termékekkel tovább erősítse hagyományápoló vállalkozását.

Kérjük mindazon szervezeti képviselőket, akik ebben a projektben partnerek szeretnének lenni, továbbítsák tagjaiknak ezt az értesítőt, és adott esetben segítsenek nekik az űrlap kitöltésében, a fotók elkészítésében, elküldésében.

A tervek szerint a kiadvány tartalma megyékre lesz osztva, minden fejezet a megyetérképpel kezdődik, ahol pontszerűen megjelennek a műhelyek. Ezt követi egy rövid leírás, amely a jellegzetesebb szakmákat a múzeumokat, tájházakat, hagyományörző civil szervezeteket valamint a megyében fellelhető néprajzi tájegységeket sorolja fel, majd következik a nyitott műhelyeket működtetők listája fényképpel és elérhetőségekkel.

Kérjük tisztelettel Önöket, hogy ezt a levelet továbbítsák mindazoknak a személyeknek, intézményeknek, akiket érinthet. Terveink szerint a kiadványt minden évben újra kiadjuk, frissítve és bővítve az adatokat.

Az űrlap a www.craftsmen.ro honlapon, a KÉZMŰVES KATLÓGUS menügomb alatt található, de postán is igényelhető!

Bármilyen további információval szívesen szolgálunk telefonon vagy e-mailben: o741.915.o82, kezmuvesseg@gmail.com.

Tisztelettel, az Erdélyi Kézmíves Céh vezetősége. 

Cu stima / Tisztelettel,
Molnár Attila, elnök-presedinte

Erdélyi Kézmíves Céh
Breasla Mestesugarilor din Transilvania
Giuld of Transilvanian Craftsmen
Cluj-Napoca 400113
Piata Unirii 27/4 (in curte – az udvarban)
fax:+40 364 816 455
mobil: +40741915082
e-mail: mestesugari@gmail.com
www.craftsmen.ro


Az ön véleménye:

Társ oldalak:
Smart Youtube Widget
Szervezők