Eseménynaptár
Augusztus  2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
   
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  
Brassai Magyar TV

M E G H Í V Ó (kiállításra)

Az Apáczai Csere János Közművelődési Egyesület és a Brassói Magyar Képzőművészek Társasága meghív minden érdeklődőt!

A kiállítás megnyitójára március 9-én, pénteken 17 órakor kerül sor a Apáczai Csere János Közművelődési Egyesület székhelyén, Reménység Háza kiállítótermében, Moldovei utca 2. szám alatt.

„A művészeti nevelés legfőbb célja nem a hivatásos művészek nevelése, nem a művésztársadalom utánpótlásának biztosítása, hanem az egész fiatal tanulótársadalom lelki és testi egészségre való nevelése, érzelmi és közösségi kultúrájának erősítése, az egyén lelki és társadalmi békéjének biztosítása”

Andrásfalvy Bertalan etnográfus/Gondolatok a művészetoktatás helyzetéről

Az Apáczai Csere János Közművelődési Egyesület évente megszervezi a márciusi seregszemlét, mellette ideiglenes kollektív tárlatokat amelyeket bizonyos rendszerességgel egyéni kiállítások követnek, valamint a megyei  képzőművészeti tehetséggondozásban is közreműködik.

Az a cél, hogy az egyént és a társadalmat gazdagítsuk, éljünk a művészeti nevelésben, művészeti tevékenységekben rejlő képességfejlesztő, személyiségfejlesztő hatásokkal, bízva a tehetségek markáns kitűnésében.

Az egyesület havonta kiállítást rendez többnyire a magyar és az egyetemes művészettörténet különböző korszakaiból, változatos tematikával. ( vetítéses előadással, könyv és albumbemutatóval, stb)

A klasszikus kortárs képzőművészet egyéni életműveit bemutató tárlatok mellett kiemelt figyelmet fordít a legfiatalabb művésznemzedék munkáinak méltó bemutatására 2001 óta évente megrendezett seregszemléjével

– A kiállításra szánt alkotást kérjük, március 7-én, leadni a Reménység Háza titkárságára (munkanapokon 9 és 16 óra között).

A tárlat szervezője: Házy Bakó Eszter, az ACSJKE elnöke

Kurátor: Dr. Bálint Ágnes művészettörténész

Művészeti tanácsadó és rendező: Vetró B S András és Rosinecz László

A rendezvény fővédnöke: Ménessy Miklós református lelkész

Plakát és meghívó koncepció: Csutak Levente grafikus

Kiállitásra felkért brassói magyar művészek névsora:23

Albert Sándor, Albert Zoltán, Ábrahám Imola, Ábrahám Jakab, Ardeleanu Kovács Ibolya, Kovács Csaba, Mattis Waldemar, Bartha Árpád, Bálint Orsolya, Csutak Levente, Damó István, Dimény András, Ferencz Ágnes, Gyulai Nagy Margit,  Jakabos O. Imola, Köllő Margit, Marosi Jenő, Miklóssy Mária, Rosinecz László, Simó Enikő, Sipos Gaudi Tünde,  Tomos Tünde, Vetró B Sebestyén András.

Vetró B. Sebestyén András

Mobil: 0740-194043

 

 Az ön véleménye:

Társ oldalak:
Smart Youtube Widget
Szervezők