Eseménynaptár
Augusztus  2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
   
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  
Brassai Magyar TV

Kabaré és könyvbemutató Székely Szabó Zoltán előadásában

“Tutuka, avagy Az utolsó Szabó”

Kabaré és könyvbemutató Székely Szabó Zoltán előadásában, 2011. március 4.-én, pénteken 18 órakor Brassóban, a Reménység Házában.

“A marosvásárhelyi Színművészeti Intézet színész szakán, a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem magyar szakán és a bécsi Otto Fisher Vezetői Akadémia taxisofőr szakán diplomáztam. Tehát taxínész vagyok. Úgy élek Bécsben, mint egy báró: a Hotel Imperial előtt reggelizem, a Hilton előtt ebédelek, az Intercontinental előtt vacsorázom. …

Két fontos éltetőelemem: a humor és a bor.

A humor: életforma. Megszabja viszonyodat a rendszerrel, a környezeteddel, a főnököddel, a nőkkel… A humor életnedv, a szellem és a lélek Béres Cseppje. Rendben tartja az agyat, a gyomrot, ápolja a szerelmet és a barátságot, segít együttélni a feleséggel és a reumával. A humor mindenről és mindenkiről mindent tud. Nem véletlen, hogy a diktátorok mindig a humortól lettek a legkomorabbak. És az sem véletlen, hogy parancsuralom alatt születtek a legjobb poénok. Mert a szellem és a lélek védekezik, öntisztit, no meg elégtételt vesz.

A bor iránti vonzalmam a nők irántinál is régebbi keletű. És őszintébb, mélyebb. Mert bor még nem csapott be, mindig azt nyújtotta, amit az első pohárral ígért. A bor már nem egyszer segített nőt felejteni, de fordítva ez még nem esett meg velem.” (Székely Szabó Zoltán)

Az előadás után a szerző bemutatja humoros-szatirikus önéletrajzi és színházi köteteit (Dákok a nyitott égbolton, Öntudat és faeke, Volt egyszer egy társulat, Egy nemzedék – két felvonásban, Az elvtárs nem vész el, Könnyű nekem, Bécsi magyar színházasdim, Az semmi!, Tutuka, avagy Az utolsó Szabó).

Belépti díj: 5 lej

Szervező: ACSJKE – HBEszter (tel. 0740-420638)                                                                       Támogató: Reménység Háza                                                                                                                     Médiapartner: Brassói Lapok, Brassai tv, brasso.ro, hiresiroda.roAz ön véleménye:

Társ oldalak:
Smart Youtube Widget
Szervezők