Eseménynaptár
Augusztus  2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
   
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  
Brassai Magyar TV

III. Székelyföld Napok rendezvénysorozat: május 18.-25.

A május 18–25. közötti időszakban zajlik a III. Székelyföld Napok rendezvénysorozat, Hargita, Kovászna és Maros Megye Tanácsának, illetve számos civil szervezetnek és intézménynek az együttműködésében. A program mintegy 150 eseményt kínál a nagyközönségnek a három megye különböző településein.

A három székely megye több mint 70 szervezete járult hozzá a Székelyföld Napok idei programjához, amely lendületes, de hagyományokra épít. A közel száz programpontot tartalmazó műsorfüzet elkészült, a kínálat megtalálható a www.szekelyfoldnapok.ro honlapon is. A kiemelt programok között van a II.Székelyföldi Grafikai Biennálé megnyitója, az Erdélyi Táncházzenészek hetedik találkozója, a huszártoborzó, a XXXVII. Nárciszfesztivál és a hat fellépéses Baricz Gergő-turné.
Térségünk bemutatkozik az idelátogató zarándokok és turisták előtt sajátos értékeinkkel, szellemi és tárgyi javainkkal, hagyományainkkal. Koncertek, kiállítások, tudományos konferenciák, színházi előadások, vásárok várják az idelátogatókat, figyelve arra, hogy minden korosztály megtalálja az érdeklődésének megfelelő programot.
Általános információk
A Székelyföld Napok nyitórendezvénye a II. Székelyföldi Grafikai Biennále megnyitója, május 18-án, Sepsiszentgyörgyön a Gyárfás Jenő képtárban lesz. A Biennále fővédnöke: Kelemen Hunor Románia kulturális és örökségvédelmi minisztere.
Ezen a héten zajlik a Vákár Lajos Műjégpályán a CsíkExpo amely, az exportképes magyar áruk gyártóinak, forgalmazóinak és a különböző szolgáltató cégeknek közös, eladással egybekötött kiállítása.
Főképp a fiatalok érdeklődésére tart számot Baricz Gergő ingyenes koncertsorozata Csík, Udvarhely, Gyergyó térségében.
A kézművesek és a könyvkiadók vására május 23-án kezdődik és három napon át várja az érdeklődőket hagyományos mesterségbemutatókkal, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt szánt foglalkozásokkal.
Május 25-én összegyűlnek a táncos lábú, hagyományainkat híven őrző gyermekek a Csűrdöngölőre, a Hargita Megyei Gyermek és Ifjúsági Néptánctalálkozóra.
A Csíki Székely Múzeum Kossuth utcai galériájában nyílik május 24-én a Hargita Megyei Képzőművészeti Tárlat.
Ugyancsak május 24-én kerül sor, a szintén hagyományossá vált Csíki Kamarazenekar és Georgius Kamarazenekar közös koncertjére, a csíkszeredai Szent Ágoston templomban.

http://www.szekelyfoldnapok.ro/?menu=1&program_id=107&nap=21Az ön véleménye:

Társ oldalak:
Smart Youtube Widget
Szervezők