Eseménynaptár
Augusztus  2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
   
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  
Brassai Magyar TV

Brassaï Társaság

A brassói magyar televíziózás támogatása, kulturális örökségünk megóvása, fennmaradása vezérelte azt a 12 férfiút, akik, 2001. október 18-án létrehozták a Brassaï Társaságot. A brassói születésű világhírű fotográfus nevével fémjelzett társaság mindenkori célja felkarolni a brassói magyar televíziózást, minőségi fotó és mozgóképalkotásokat, ápolni kulturális, nyelvi megmaradásunkat, hagyományainkat.

A Brassaï Társaság a kultúrát választotta, mint járható legrövidebb út, ebben az alakuló világban, mely erősíti a helytállás értelmét, a magyarságtudatot, a kisebbségi lét felvállalását, a megmaradást, az erdélyi magyar társadalom jövőjének alakítását. Ezt az útat választani kell, tiszta fejjel és igaz szívvel. Az ezen az úton járók közössége a barátság, a bizalom, a szeretet köré épül.

A Brassaï Társaság, irodalmi versenyek, vetélkedők, gyerek-rajzversenyek rendszeres támogatása, valamint a Bartalis János vers- és énekmondó versenynek felajánlott díja mellett, öt éve Brassaï-díjjal tünteti ki azokat a személyeket, akik a magyarok identitástudatának fejlesztésén munkálkodnak. A díj kimondott célja, hogy megőrizze a magyar értelmiség és szellemiség eredményeit és erősítse elkötelezettségét a  művészet és  kultúra iránt.

A Brassaï Társaság 2009 tavaszán kezdeményezte a brassói Híres Iroda beindítását amelynek főcélja a város kulturális tevékenységeinek összehangolása és népszerűsítése. A rendezvények egymásraszervezése elkerülése érdekében létrehozta a www.hiresiroda.ro hírlevéllel összekötött internetes eseménynaptárt.

A Sadoveanu 3 szám alatti Brassaï TV stúdió egyben az információs iroda szerepét is betölti, napi 4 órai titkársági programmal (09.00-12.00, csüt.14-16 ).

A Brassaï Társaság, immáron nyolcadik alkalommal szervezi meg a legnagyobb magyar nevét viselő bált, amely egyre jobban kezd beépülni a köztudatba. A Széchenyi bál egy kiváló alkalom arra, hogy a társaságra terelje a közfigyelmet, a szervezőknek egy hitvallás, a találkozás, az együttlét örömén túl egy bizonyíték, hogy érdemes.Társ oldalak:
Smart Youtube Widget
Szervezők