Eseménynaptár
Augusztus  2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
   
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  
Brassai Magyar TV

Ausztrália, színek és formák – Fotókiállítás

A brassói születésű, az utóbbi tíz évben Melbourne-ben élő Kovács József egy fotókiállítással tért haza szülővárosába, amelynek megnyitója július 15-én, csütörtökön 18 órakor lesz a Reménység Házában.

A kiállítást Ambrus Attila, a Brassói Lapok főszerkesztője nyitja meg.

„Tinédzserkorom vörös homokos ábrándjai váltak valóra, amikor lassan tíz éve fogtam a batyum és leköltöztem álmaim földjére, Ausztráliába. Csodálatos szín- és formavilága teljesen lenyűgözött és egy életre szóló kapcsolatot hozott létre e különös táj és köztem. Utazásaim során megpróbáltam a lelkemen és a lencsén keresztül megörökíteni az adott pillanat történéseit. Eme szenvedélyem gyümölcsét hoztam haza, egy kis ízelítőt nyújtva azoknak, akik még nem fordultak meg odalent, vagy ha igen, akkor ezáltal gazdagítva a már begyűjtött élményeiket. 

Jelen kiállításom fő témája a kő. Azon kő életének egy pillanata, melyből az ember kénye-kedve szerint ékszert csiszol, házat épít majd hidat, végül sírkövet farag. Mert nincs az az ember, akit legalább egyszer el ne bűvölt volna egy sziklafal a hegyekben vagy a tengerparton, vagy le ne hajolt volna egy gömbölyűre csiszolt kavicsért a folyóparton. Én is így hajoltam le ehhez a kőhöz, hogy bizarr arcát lefényképezzem és elhozzam nektek.” (Kovács József, Melbourne)Társ oldalak:
Smart Youtube Widget
Szervezők