Eseménynaptár
Augusztus  2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
   
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  
Brassai Magyar TV

Ábrándok , blues és rengeteg kompromisszum

2012. január 7.-én, 21 órától, a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház Art Caffe pinceklubjában  fellép  a Kvitt Band blues/rock zenekar.

“Nem azért felejtünk el játszani, mert

megöregszünk, hanem attól öregszünk

meg, hogy elfelejtünk játszani.” George Bernard Shaw
Az 1995-ös ígéretes kezdés után a Kvitt Band tagjai szétröppentek, hogy ki-ki magának próbáljon szerencsét. A lelkes rajongók alig kialakult tábora pedig nosztalgiázva mondogatta: „bármi lehetett volna belőlük.” Aztán egyszer csak felröppent a hír, újra együtt a csapat, és koncert is lesz, Azóta ritka, de esemény számba menő alkalmakkal, kisebb-nagyobb kihagyásokkal megfordulnak Kézdivásárhelyen az Őszi Sokadalom színpadán, s ha az idejük engedi, akkor Rock-karácsonyokon is. Hangjuk, lelkesedésük ma is a régi, az idő múlását csupán a hajdani barátok gyérülő hajkoronája, és az emelvény előtt csápolók közt ide-oda totyogó „leszármazottak” növekvő hada érzékelteti. A mai negyvenesek generációja valószínű emlékszik még a hajdani Fortyogón megrendezett Sarjú koncertekre, a Petőfi moziban vagy az Ifjúsági klubban, a főtéri Cage House-ban tartott közös bulikra. Azóta azonban sokat változott a világ „De mi akkor is csak játszunk, hogy ne feledjük el” igaz kissé  ritkán de optimistán szól  a refrén.

Kvitt Band 2011-es diagnózis: Csurulya Csongor– ének, Vetró B. S. András – gitár, Baricz Lajos –gitár, (előtte Daczó Barna– gitár, Molnár „ Papa” András (előtte Csengery József) – dob, Tóth „Ketske” Olivér – basszusgitár, Vetró B Barnabás – dzsemby, ütőhangszerek.
Az évek folyamán közreműködtek: Vidovenyecz Edina (vokál), Héjja Tamás (szaxofon)

www.kvittband.multiply.com

 Az ön véleménye:

Társ oldalak:
Smart Youtube Widget
Szervezők