Eseménynaptár
Augusztus  2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
   
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  
Brassai Magyar TV

A Magyar Kultúra Napja Sepsiszentgyörgyön

Kis családtörténet – egy képeslapgyűjtemény tükrében

2014. január 21-én, 17 órától az árkosi Szentkereszty kastélyban Tamás Anna és Pál Boróka “Jó napot! Édes!” című könyve alapján megrendezett képes-levelezőlap kiállításra kerül sor. A kiállítást és a szerzők munkáját bemutatja Nagy-Babos Edit tanárnő.

Descriptio Transylvaniae könyvbemutató

2014. január 22-én, 17 órától kerül sor Sepsiszentgyörgyön, a Székely Nemzeti Múzeum Bartók termében Petelei Klára könyvének bemutatójára. A könyvet Gróf László, a Brit Királyi Földrajzi Társulat tagja méltatja, házigazda Tamás Sándor, térképgyűjtő.

“A Descriptio Transylvaniae egyedi, hiszen az első kiadvány Erdély önálló nyomtatott történelmi térképeiről. A teljesség igényével készült, mert minden ma ismert Erdély-lapot tartalmaz, olyanokat is, amelyek kiadásuk óta először láthatók nyomtatásban. Bizton állíthatjuk, hogy így együtt ezek a térképlapok nem szerepeltek még soha. Ezek a térképek nem csak történelmi forrásmunkák, nem csak pontos lenyomatai egy kornak, nem csak földrajzi megjelenítései Erdélyországnak, hanem páratlan művészi alkotások, amelyek szemet gyönyörködtetnek, műveltséget csiszolnak!”

Háromszék Kultúrájáért-díjátadó és Evilági lemezbemutató gála

Kovászna Megye Tanácsa idén is a magyar kultúra napján adja át a Kovászna Megyei Művelődési Központ által tavaly alapított Háromszék Kultúrájáért-díjat. A kitüntetés egy életműdíj, a háromszéki kultúra terén kifejtett több évtizedes tevékenység elismerése. Az ezer eurót jelentő díjat, január 22-én, 19 órától ünnepélyes keretek között adja át Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, Sepsiszentgyörgyön, a Tamási Áron Színház nagytermében tartandó Evilági együttes Kincs című lemezbemutató koncertjén. Az ünnepségen beszédet tart dr. Zsigmond Barna Pál, Magyarország csíkszeredai főkonzulja és Antal Árpád Sepsiszentgyörgy polgármestere.

A sepsiszentgyörgyi zenekar harmadik lemezének bemutató koncertjére a belépés díjtalan, az ülőhelyek száma korlátozott. Szervezők: Kovászna Megye Tanácsa, Kovászna Megyei Művelődési Központ, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Tamási Áron Színház.Az ön véleménye:

Társ oldalak:
Smart Youtube Widget
Szervezők